У ПФУ пояснили через що українців можуть залишити без стажу та пенсій

За словами представників ПФУ, аби уникнути проблем у майбутньому, необхідно уважно стежити за документами не тільки під час оформлення виплат, а й під час працевлаштування.

Через певні помилки деякі українці можуть залишитися без пенсійних виплат і страхового стажу.

Як можна уникнути проблем

Необхідно звертати увагу на заповнені дані в трудовій книжці не тільки під час оформлення пенсії, а й у ті моменти, коли людина влаштовується на нову роботу.

Якщо на новому місці роботи припустилися помилки, тоді можуть виникнути певні проблеми із сумою виплат і кількістю стажу.

Найпоширеніші помилки, які виникають під час заповнення трудової книжки:

дата; назва посади; назва підприємства або компанії; номер і дата наказу; підпис керівника та його ПІБ, печатка; мають бути зафіксовані зміни в назві підприємства або їх реорганізація; записи в трудовій книжці не повинні бути виконані "іншим чорнилом" після попередніх записів про прийняття або звільнення.

Вкрай важливо, всі помилки мають бути виправлені окремим записом, який має бути засвідчений відповідно до вимог.

Примітно, що тільки у роботодавців є можливість вносити низку змін до трудової книжки, якщо вони не є винуватцями помилок. Також зазначено, що під час зміни прізвища важливо правильно зазначити необхідний документи, дату його видання.

До речі, 3 роки тому в Україні з'явилися електронні трудові книжки. У зв'язку з цим роботодавці мають надсилати до Пенсійного фонду копії трудових книжок своїх підопічних. Це має забезпечити повну інформацію про стаж.

В ПФУ розповіли, що рішення про нарахування стажу ухвалює посадова особа, а не автоматична система.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment